Hozzávalók: 25 dkg piros, fehér
és fekete ribiszke vegyesen (de lehet egyfajta is), 12 db fürjtojás, 2 dl
majonéz, 2 dl tejföl, 2 evőkanál frissen reszelt torma, 2 kis doboz kaviár, fél
citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, só, cukor, fehér bors, ízlés szerint, saláta
levelek
A fürjtojásokat keményre főzöm és
meghámozom, majd félbe vágom. A ribiszkét a száráról leszemezem, szűrőben
megmosom, és jól lecsöpögtetem. A majonézt simára keverem a tejföllel, a
citromlével, a reszelt tormával, a zúzott fokhagymával és annyi sóval,
cukorral, őrölt fehér borssal ízesítem, hogy kellemesen pikáns, enyhén csípős
mártás legyen. Ebbe forgatom a fél fürjtojásokat, és nagyon óvatosan (hogy el
ne pattanjanak) a gyümölcsöt meg a kaviárt. Koktélos pohárban (vagy kompótos
tálkákban), saláta levelekre halmozva, nagyon hidegen tálalom. (Különleges,
ünnepi menü előétele lehet.)