Hozzávalók: 2 csokor zöldhagyma
zöldjével együtt, 1 csokor zsenge karotta, 1 kis szál kígyóuborka, 1 csokor
piros retek, 1 kis fej saláta, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 2 dl
joghurt, 2 evőkanál salátaolaj, ízlés szerint törött bors, porcukor, és só
A salátamártáshoz a megmosott
petrezselyem zöldet és a kaprot nagyon finomra összevágom, majd belekeverem a
joghurtba. Megsózom, csipetnyi cukorral és a borssal ízesítem, végül az olajjal
is elkeverem. A salátát leveleire szedem, megmosom, ezután leszárítom, majd
csíkokra tépkedem. Salátástálba teszem. Befedve berakom a hűtőszekrénybe. A
megtisztított és megmosott sárgarépát, a héjas uborkát és a retket nagyon
vékony karikákra gyalulom, a megmosott és meghámozott zöldhagymát pedig
zöldjével együtt felkarikázom. Az összes zöldséget gyengén megsózom, és a
mártást ráöntve, jól összeforgatom. Befedve egy-két órán keresztül érlelem a
hűtőszekrényben. Csak közvetlenül tálalás előtt keverem össze a salátalevekkel,
nehogy megfonnyadjon.