Hozzávalók: 60 dkg jó érett,
piros és fehér szőlő vegyesen, 15 dkg reszelt rokfort, 3 dl tejföl, 2 evőkanál
nagyon finomra darált dió, 1 csokor zöldhagyma, zöldjével együtt, fél dl
frissen préselt must (vagy félédes fehérbor). 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál
őrölt fehér bors.
A saláta mártásához a tejfölt
összekeverem a reszelt rokforttal, hozzáöntöm a mustot, beleszórom a darált
diót, és belekeverem a megtisztított, valamint szétzúzott fokhagymát. A szőlőt
a száráról leszemezem, majd szűrőben gondosan megmosva hagyom, hogy jól
lecsöpögjön. A zöldhagymát tisztítás után vékony karikákra vágom, és kissé megsózom.
10 percig hagyom állni. Ezután a mártásba forgatom a szőlőszemekkel együtt, és
azonnal tálalom. (Jó, ha minden hozzávaló jó hideg.)