Hozzávalók: 5 tojás 1 nagy fej
lilahagyma, 1 nagy savanykás alma, 1 csokor hónapos retek, 2 dl majonéz, 2 dl
kefir, 1 csokor snidling, 1 púpozott teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint kevés porcukor, késhegynyi törött fehér bors, Késhegynyi
currypor. só
A tojásokat keményre főzöm, majd
meghámozom, és kis kockákra vágom. Közben mély tálban a majonézt simára keverem
a kefirrel, a mustárral, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, a
borssal, a curryporral, és kevés sóval, valamint cukorral. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól
apró kockákra vágva, azonnal a mártásba keverem. Külön edénybe teszem a
megtisztított és finomra vágott zöldhagymát, zöldjével együtt, valamint a
hajszálvékonyra karikázott lilahagymát. Megsózom, 10 percig hagyom állni, majd
a mártásos almához keverem. Végül beleforgatom a megmosott és csíkokra vágott
piros retket és a kis kockákra vágott főtt tojást. Az egészet óvatosan
összekeverem, és befedve a hűtőszekrénybe teszem 1-2 órára.