Hozzávalók: 2 nagy narancs, 1
szép szál póréhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál mustár, 1
citrom leve, 7 teáskanál currypor, ízlés szerint kevés cukor, és só
A hagymát tisztítás után
hajszálvékony karikákra vágom, és megsózom, majd jól összeforgatom. 15 percig
hagyom állni. Közben a narancsot meghámozom, ujjnyi vastag karikákra aprítom,
ezután a karikákat óvatosan felkockázom. A narancsból az összes magot
eltávolítom. A salátástálban elkészítem a saláta levét: a citromlevet néhány
evőkanál vízzel kissé felhígítom, a mustárral és a curryvel simára keverem,
törött borssal, csipetnyi sóval és kevés cukorral fűszerezem. Ezután
beleforgatom a narancskockákat és a hagymát. Óvatosan összekeverem, ezután
befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Egy-két óra múlva ismét összekeverem.
Félnapi hűtés után tálalom, hogy az ízei jól összeérjenek. (Ezt a salátát
liba-vagy kacsasült mellé, vagy a húsvéti sonka társaságában szoktam tálalni.)