Hozzávalók: 1 kisebb sárgadinnye,
15 dkg prágai (vagy kötözött) sonka, 2 dl majonéz, 2 csokor zöldhagyma szárával
együtt, 1 dl tejszín, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint
só, és citromlé
A mártáshoz a majonézt simára
keverem a tejszínnel, majd citromlével, sóval és borssal fűszerezem. Hozzáadom
a megtisztított és nagyon vékonyka karikákra vágott zöldhagymát, szárával
együtt. A sonkát apró kockákra vágom (vagy nagylyukú darálón ledarálom), és beleteszem
a hagymás mártásba. A dinnyét meghámozom, kimagozom, és karalábévájóval kis
gömböket vájok ki belőle. A mártáshoz adom ezt is, majd lazán átforgatom, és
befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig érlelem.