Hozzávalók: 75 dkg fejes
káposzta, 3 nagy alma, 3 ecetes uborka, 15 dkg marinált paprika, 1 adag francia
majonéz, ecetes- sós-cukros páclé, 1-1 csapott kiskanál őrölt mustármag meg
koriander.
Először négybe vágjuk a
káposztafejet, majd a torzsájától megszabadítva, vékony laskára szeljük. Sós
vízzel leforrázzuk, amit ecettel, cukorral ízesítünk. Közékeverjük a koriandert
meg a mustármagot, és néhány napig érleljük. Tálalás előtt leszűrjük,
elkeverjük a megtisztított, vékony lemezekre vágott almával, a felszeletelt
uborkával meg marinált paprikával, és leöntjük a majonézzel, amelyet a káposzta
páclevével mártás sűrűségűre hígítottunk. Még egy órára, jégre tesszük, s csak
ezután tálaljuk.