2013. március 27., szerda

Különleges káposztasaláta



Hozzávalók: 75 dkg fejes káposzta, 3 nagy alma, 3 ecetes uborka, 15 dkg marinált paprika, 1 adag francia majonéz, ecetes- sós-cukros páclé, 1-1 csapott kiskanál őrölt mustármag meg koriander.
Először négybe vágjuk a káposztafejet, majd a torzsájától megszabadítva, vékony laskára szeljük. Sós vízzel leforrázzuk, amit ecettel, cukorral ízesítünk. Közékeverjük a koriandert meg a mustármagot, és néhány napig érleljük. Tálalás előtt leszűrjük, elkeverjük a megtisztított, vékony lemezekre vágott almával, a felszeletelt uborkával meg marinált paprikával, és leöntjük a majonézzel, amelyet a káposzta páclevével mártás sűrűségűre hígítottunk. Még egy órára, jégre tesszük, s csak ezután tálaljuk.