2013. március 30., szombat

Fokhagymás - tejes hagymasaláta



Hozzávalók: 50 dkg vékony karikákra vágott hagyma, 6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 vékony szelet friss gyömbér, 4-5 megrepesztett kardamommag, 2 dl olaj, 2 tk chilipor, fél citrom leve, 5 szem szegfűszeg, 5 centis fahéjdarab, 2 tk cukor, só, 1 dl tej
Magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kardamomot. A megsült hagymát kivesszük és félretesszük. Az olajat leöntjük, és a serpenyő alján visszamaradt olajba szórjuk a chiliport, majd felöntjük a citromlével és 2-3 ek vízzel. Lefedve lassú tűzön 5 percig pároljuk. Visszatesszük a sült hagymát, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a cukrot és a sót, felöntjük a tejjel. 2-3 perc alatt összefőzzük.