Hozzávalók: 50 dkg vékony
karikákra vágott hagyma, 6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 vékony szelet friss
gyömbér, 4-5 megrepesztett kardamommag, 2 dl olaj, 2 tk chilipor, fél citrom
leve, 5 szem szegfűszeg, 5 centis fahéjdarab, 2 tk cukor, só, 1 dl tej
Magas falú serpenyőben
felforrósítjuk az olajat, és folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk
benne a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kardamomot. A megsült hagymát
kivesszük és félretesszük. Az olajat leöntjük, és a serpenyő alján visszamaradt
olajba szórjuk a chiliport, majd felöntjük a citromlével és 2-3 ek vízzel.
Lefedve lassú tűzön 5 percig pároljuk. Visszatesszük a sült hagymát, hozzáadjuk
a szegfűszeget, a fahéjat, a cukrot és a sót, felöntjük a tejjel. 2-3 perc
alatt összefőzzük.