Hozzávalók: 2 nagy narancs, 25
dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej lilahagyma, 4 evőkanál olaj, fél dl savanyú
káposztalé, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, kevés só,
csipetnyi cukor
A megtisztított hagymát egészen
apró kockákra vágom, és megsózva jól összekeverem. 15 percig pihentetem. A
savanyú káposztát ugyancsak nagyon apróra vágom. A meghámozott narancsot
először karikákra szeletelem, majd a karikákat felkockázom. A
savanyúkáposzta-levet elkeverem az olajjal és a zúzott fokhagymával, ezután
csipetnyi cukorral és borssal ízesítem. A salátalevet salátástálba öntöm,
beleforgatom a káposztát, a hagymát és a narancsot. Az egészet jól
összekeverem, és a hűtőszekrényben fél napig érlelem.