Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 dl
olaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 kk. ketchup, 3 db citrom, 1 csokor petrezselyem,
só, 1 kk. szemes bors, 2 db babérlevél, késhegynyi kakukkfű, 1 kk.
koriandermag.
Zacskóba kötjük a fűszereket,
kicsavarjuk, 1 citrom levét elkeverjük az olajjal, a borral, a ketchuppal, és
héjastól belekarikázzuk, a megmaradt 1 citromot. Megsózzuk, beletesszük a
fűszeres zacskót, 5percig forraljuk, majd belekeverjük a cikkekre vagy nagy
szeletekre vágott gombát. 8 percig betakarva főzzük, közben megkeverjük. Ezután
a fűszeres zacskót kiemeljük, és a lébe vegyítjük a másik két citrom levét. Ezt
a salátát, előételként vagy fogyókúrás vacsorának is alkalmas, nagyon hidegen
tálaljuk.