2013. március 27., szerda

Lencsesaláta 1.



Hozzávalók: 20 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, só, egy kevés cukor, 1 ek. olaj, 1 pohár tejföl (laskára vágott, főtt füstölt hús), ecet
Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen megöntözzük az ecettel, az ízét csipetnyi cukorral szelídítjük, és így hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidobjuk belőle, és belereszeljük a másik fej nyers hagymát. Megöntözzük az olajjal, összekeverjük a tejföllel. (Ha még laskára vágott főtt füstölt húst is keverünk közé, kitűnő hideg vacsoraételt kapunk.