Hozzávalók: 15 dkg nagy szemű
bab, 3 nagy fej lilahagyma, 4 nagy paradicsom, 10 dkg juhsajt, 3-4 evőkanál
borecet, 5 evőkanál olaj, frissen őrölt, fehér bors, ízlés szerint, 1 teáskanál
szárított bazsalikom, só
A babot kevés sós vízben puhára
főzöm, és szitán lecsöpögtetem. A megtisztított hagymát nagyon vékony karikákra
vágom, és kissé megsózom, majd összekeverem. A paradicsomot ugyancsak vékony
gerezdekre aprítom. A sajtot kis kockákra metélem. A saláta összes hozzávalóját
mély salátástálba öntöm. A mártáshoz az ecetet ugyanannyi vízzel összekeverem
(csak kevés salátalére van szükség), beleszórom a bazsalikomot, és 5 percig
forralom. Ezután hozzákeverem az olajat, a sót és a borsot, majd még forrón
ráöntöm a salátára. Átforgatom, és addig hagyom állni, amíg a bab egészen
kihűl. Ezután a tálat befedem, és a hűtő- szekrényben legalább fél napig hűtöm.