Hozzávalók: 3 csokor zöldhagyma,
zöld szárával együtt, 2 nagy, savanykás, aromás alma, 1 doboz ecetes torma, 3
dl tejföl, ízlés szerint, só, és csipetnyi cukor
Az ecetes tormát összekeverem a
tejföllel, és megsózom, megcukrozom, az almát megmosom, kicsumázom, és az
almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem (vagy nagyon vékony csíkokra
metélem). A reszelt almát azonnal belekeverem mártásba, hogy ne barnulhasson
meg. A zöldhagymát megtisztítom, és zöldjével együtt vékony karikákra vágom.
Kissé meg is sózom, és jól összekeverve 10 percig hagyom állni. Ezután az
almás-tejfölös tormához keverem. Jól befedve teszem a hűtőszekrénybe. Főtt
sonkához vagy főtt füstölt csülökhöz különösen illik, de önállóan, pirított
kenyér szeletkékkel vacsorára is alkalmas saláta.