25 dkg mirelit brokkoli, 2 nagy
szál póréhagyma fehér része, 15 dkg párizsi, 25 dkg savanyú káposzta, 2 dl
kefir, 3 evőkanál olaj, ecet, és cukor, ízlés szerint, 1/2 mokkáskanál törött
fekete bors, só
A még fagyos brokkolit forrásban
lévő, enyhén sózott vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig főzöm,
majd leszűröm. (A brokkoli ne főjön puhára, inkább "harapható"
legyen.) Félretéve hagyom kihűlni. A hagymát megtisztítom, és a fehér részét
nagyon vékony karikákra vágom. Meg is sózom, és néhány percre félreteszem. A
párizsi héját lehúzom, és vékony csíkokra aprítom, a savanyú káposztát is
felaprózom. Salátástálban 1/2 dl-nyi borecetet elkeverek 1/2 dl vízzel, a
kefirrel, ízlés szerint cukorral és az olajjal, majd a borsot is beleszórom. A
salátalébe keverem a pórét, a párizsit és a brokkolit, valamint a savanyú
káposztát. Az egészet óvatosan átforgatom, majd befedve beteszem a
hűtőszekrénybe. Fél napig érlelem, ezután ismét átkeverem.