4 nagy fej vöröshagyma, 1 kicsi
kínai kel, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál sűrű tejföl, 1 evőkanál mustár
(csípős is lehet), 1 evőkanál grapefruit-lé, 2 gerezd fokhagyma, 1/2
mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só
A megtisztított vöröshagymát
vékony karikákra vágom, és jól megsózom, majd összekeverem. 10 percig hagyom
állni, hogy a hagyma kissé összeessen, megpuhuljon. Közben a kínai kelt
megtisztítom, majd ugyancsak nagyon vékony karikákra vágom. Salátástálba teszem
a majonézt, ráöntöm a grapefruit-levet, a mustárt és a tejfölt, ezután simára
keverem. A mártást zúzott fokhagymával, törött borssal és kevés porcukorral
ízesítem. Ezután beleforgatom a hagymát (levével együtt) és a kínai kelt. Jól
összekeverem, és lefedve beteszem a hűtőszekrénybe. 2-3 óra alatt összeérnek az
ízei. Ez a pikáns saláta nagyon jól illik a szárazabb húsfélék vagy sült
kolbász, virsli mellé. (Ha csíkokra vágott sajtot és egy-két feldarabolt almát
is beleteszünk, önálló vacsorasaláta válik belőle.)