Hozzávalók: 2 nagy, savanykás
alma, 25 dkg újburgonya, 2 nagy fej lilahagyma, 2 kovászos uborka, 1,5 dl
majonéz, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, fél dl kovászosuborka-lé, só és
törött fehér bors, ízlés szerint
A megtisztított vöröshagymát
nagyon finomra metélem, megsózom, és 15 percig hagyom állni. Közben a mártáshoz
a majonézt összekeverem a tejföllel és az uborka lével, majd megsózom,
megborsozom. Belekeverem a megmosott és lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított
kaprot is. A megmosott újburgonyát héjastól megfőzöm, meghámozom, és vékony
karikákra vágva még melegen beleteszem a mártásba. Hozzáteszem a megmosott,
kicsumázott és nagylyukú reszelőn lereszelt almát, valamint az ugyancsak
lereszelt kovászos uborkát. Az egészet összekeverem, és hagyom, hogy egészen
kihűljön. Befedve beteszem a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig hűtöm, de az
sem baj, ha egy napig vár a hűtőben, az ízei jól összeérnek.