Hozzávalók: 1 ökölnyi zellergumó,
2 nagy aromás (lehetőleg jonatán) alma, 1 dl narancs juice, 3 csokor
zöldhagyma, zöldjével együtt, 4 evőkanál olaj, fél citrom leve, 1 evőkanál
mustár, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor kapor, só, és cukor, ízlés szerint
A zellert megmosom, meghámozom és
gyufaszálnyi csíkokra aprítva, szűrőbe teszem. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe
mártom. Az újraforrástól számítva 3 percig főzöm. A vízből kivéve, hagyom, hogy
lecsöpögjön. Közben a mártást elkészítem: az olajat, a citromlevet és a mustárt
kikeverem, ezután a megmosott és finomra vágott kaprot meg a zeller zöldet is
hozzáadom, végül a narancs juice-t is apránként belekeverem. Kevés sóval és
cukorral ízesítem. A héjas almát is megmosom, kicsumázom, és szeletekre vágva,
ugyancsak gyufaszálnyi csíkokra aprítom (vagy reszelem). Azonnal a mártásba
teszem. A hagymát tisztítás után zöldjével együtt összevágom, és megsózom.
Salátástálba öntök minden hozzávalót, befedem, majd összekeverem, és legalább
fél napra beteszem a hűtőszekrénybe.