Hozzávalók: 1 fejes saláta, 1
nagy zöldpaprika, csemege uborka, 1 nagy paradicsom, 4 közepes gombafej, 8 rúd
konzerv spárga, 10 dkg konzerv zöldbab, 1 citrom, 6 evőkanál olaj, 1 csipet
porcukor, 1 késhegynyi fehérbors, 6-8 csepp Worcester mártás, 1/2 csomó
petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A megtisztított,
felszeletelt gombát citromos vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a
csíkokra vágott fejes salátával, a karikára vágott zöldpaprikával, uborkával,
valamint a 2-3 cm hosszú darabokra vágott konzerv spárgával és zöldbabbal.
Végül hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot is. Az egészet leöntjük
olajból, citromléből készített, kevés cukorral, borssal, Worcester szósszal,
sóval és vágott petrezselyemzölddel ízesített öntettel.