Hozzávalók: 1 csomag vékony
spagetti tészta, 1 csomag szója-granulátum, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1
kicsi paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg füstölt vagy trappista
sajt, késhegynyi őrölt bors, csipetnyi olasz fűszerkeverék, csipetnyi cukor, 1
teáskanál só.
Elkészítése: A spagettit sós
vízben kifőzzük, leszűrjük. A szóját szűrőbe tesszük, és vizet engedünk át
rajta. A hagymát egészen apróra vágjuk, majd a lecsorgatott szójával együtt az
olajon megpároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, és azt is hozzáadjuk a
paradicsompürével és az ízesítőkkel együtt. Puhára pároljuk. Forrón tesszük a
spagettire, majd reszelt sajttal tálaljuk.