2013. március 22., péntek

Hamis bolognai spagetti



Hozzávalók: 1 csomag vékony spagetti tészta, 1 csomag szója-granulátum, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, késhegynyi őrölt bors, csipetnyi olasz fűszerkeverék, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A szóját szűrőbe tesszük, és vizet engedünk át rajta. A hagymát egészen apróra vágjuk, majd a lecsorgatott szójával együtt az olajon megpároljuk. A fokhagymát összezúzzuk, és azt is hozzáadjuk a paradicsompürével és az ízesítőkkel együtt. Puhára pároljuk. Forrón tesszük a spagettire, majd reszelt sajttal tálaljuk.