Hozzávalók: 1 csomag
szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi
őrölt bors, 1 evőkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez:
olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A lisztből, a tejből
és a tojásokból palacsintatésztát készítünk (szükség esetén szódavízzel
hígíthatjuk). A hagymát felaprítjuk, és a szójával az olajon megpároljuk.
Rászórunk 2 evőkanál lisztet, a pirospaprikát, az ízesítőket, és 1 dl-nyi
vízzel puhára főzzük. Kisütjük a palacsintákat, egyenként megtöltjük a szójás
masszával. Táska alakúra hajtogatjuk, és egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk
őket egymás mellé. A megmaradt pirospaprikás levet elkeverjük a tejföllel, és a
palacsintákra öntjük. Forró sütőben, kb. 15 percig sütjük.