Hozzávalók: fél csomag
szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 3 dl
tej, 1 kávéskanál olaj, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi
pirospaprika, 1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A szóját 10 órán át
vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk. Az olajon megpároljuk a felkockázott
hagymát a szójával. Megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vízzel felöntve puhára
főzzük. Hagyjuk hűlni. A vajat felolvasztjuk (egy kávéskanálnyit félreteszünk),
lehúzzuk a tűzről, majd a tejjel és a liszttel csomómentesen elkeverjük. Ha egy
kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat. Ízesítjük. A tojásfehérjét habbá
verjük. A szójapörköltet ledaráljuk, beletesszük a metélt petrezselymet, és a
tojáshoz adjuk. Belekeverjük a tojásfehérjéket. Egy őzgerincformát kivajazunk,
morzsával megszórjuk, és a masszát beletöltjük. Meleg sütőben, kb. 20 percig
sütjük. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, mielőtt kifordítjuk a formából.