2013. március 20., szerda

Parajfőzelék galuskával



Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál só,
Elkészítése: A spenótot megtisztítjuk, és az olajon, fedő alatt megpároljuk. Belevágjuk a fokhagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és felöntjük a tejjel és tejszínnel. Ízesítjük és megfőzzük. Ahogy a spenót megpuhult, illetve a főzelék felfőtt, összeturmixoljuk. Közben a tojást összedolgozzuk a liszttel, a zsemlemorzsával, megsózzuk, és kevés vízzel sűrű galuskamasszát készítünk. Evőkanállal a fövő főzelékbe szaggatjuk és megfőzzük benne. Tálaláskor tejfölt csurgathatunk rá.