Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2
csomag mirelit spenót, 1 db tojás, fél liter tej, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál
zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál
só,
Elkészítése: A spenótot
megtisztítjuk, és az olajon, fedő alatt megpároljuk. Belevágjuk a fokhagymát,
megszórjuk 2 evőkanál liszttel és felöntjük a tejjel és tejszínnel. Ízesítjük
és megfőzzük. Ahogy a spenót megpuhult, illetve a főzelék felfőtt,
összeturmixoljuk. Közben a tojást összedolgozzuk a liszttel, a zsemlemorzsával,
megsózzuk, és kevés vízzel sűrű galuskamasszát készítünk. Evőkanállal a fövő
főzelékbe szaggatjuk és megfőzzük benne. Tálaláskor tejfölt csurgathatunk rá.