2013. március 20., szerda

Patisszon, csőben sütve



Hozzávalók: 1 közepes patisszon, 2 fej hagyma, 3 db kemény paradicsom, 2 húsos paprika, 2 pohár tejföl, 1 db tojás, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj.
Elkészítése: A patisszont meghámozzuk, kettévágjuk, belsejét kivájjuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsi alját kivajazzuk és ráterítjük a szeleteket. Megsózzuk. A paradicsomot, hagymát és paprikát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd ráterítjük a patisszonra. A tejfölt, a felvert tojást és a többi fűszert összedolgozzuk és ráöntjük. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben kb. fél órát sütjük.