Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db
zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evőkanál zsemlemorzsa, a sütéshez:
olaj, késhegynyi őrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: 3 tojásból, kevés
sóval, egy kis olajon rántottát készítünk, a szokásos módon. Hagyjuk egy kicsit
kihűlni. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ahogy megszívták magukat, jól
kicsavarjuk, és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az egészen apróra metélt
petrezselymet, egy felvert tojást, a tojásrántottát, a zsemlemorzsát és az
ízesítőket. Kézzel jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk a
masszából és forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Leginkább
köretként fogyasztjuk.