Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg
zöldpaprika, 2 nagy fej lilahagyma, 1 citrom leve, 1/2 dl olaj, 1 tk. só, 1 tk.
porcukor, 1 tk. Mustár, 1 mk. törött bors
Elkészítés: A zöldpaprikát
megmossuk, kicsumázzuk, majd az almareszelő durva fokán lereszeljük. A
lilahagymát tisztítás után nagyon finomra összevágjuk. Mély tálban
összekeverjük az olajat a citromlével és fél dl vízzel, ezután belekeverjük a
mustárt, a sót és a borsot. Kevés cukorral ízesítve, beleforgatjuk a reszelt
paprikát, valamint a hagymát. Az egészet jól összekeverjük, és befedve
betesszük a hűtőszekrénybe. Néhány órai állás után tálaljuk. Savanyúságként
fogyasztható, de ha kevés tehéntúrót is belekeverünk, könnyű vacsorasaláta lesz
belőle. Elkészítési ideje: kb. 40 perc.