Hozzávalók: 2 húsos
paradicsompaprika; 40 dkg paradicsom; 2 főtt tojás; 3 evőkanál fehérborecet, 1
mokkáskanál só; késhegynyi őrölt bors; 1 kiskanál mustár; 1 kisebb vöröshagyma;
1 nagy csokor petrezselyem; 2 ecetes uborka; 7-8 evőkanál kukoricacsíra-olaj
A paradicsompaprikát kicsumázzuk,
csinos kis csíkokra vágjuk és leforrázzuk, majd lecsöpögtetve hűlni hagyjuk. A
paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket meghámozzuk - ha kell, ehhez először
le is forrázzuk - és 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a főtt tojásokat is. Az
ecetben a sót, a borsot meg a mustárt lekeverjük, a megtisztított, lereszelt
vöröshagymával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az előkészített
hozzávalókat az apróra vágott uborkával együtt belekeverjük, az olajat is
belecsorgatjuk.