Hozzávalók: 10 dkg vegyes mag:
napraforgómag, mogyoró, mandula, földimogyoró, 3 db piros retek, 3 db
sárgarépa, fél db zeller, a zöldjével együtt 20 dkg zöldborsó, fél csokor
petrezselyem, 1 fej hagyma, csöpp olaj, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A magvakat apróra
vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A répát és zellert kis kockákra vágjuk, és a
zöldborsóval együtt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A retket
felkockázzuk, összekeverjük a kihűlt zöldséget, hozzáadjuk a vékony karikákra
vágott hagymát, a magvakat és sózzuk. A zellerzöldet és petrezselymet apróra
metéljük, meghintjük vele a salátát, majd leöntjük a citromlével.