Hozzávalók: kb. 16-18 közepes
burgonya, fél csomag szója-granulátum, 1 fej hagyma, 10 dkg gomba, 2 db zsemle,
2 db tojás, fél csokor petrezselyem, 1 kávéskanál tárkonyfűszer, 1 kávéskanál
olaj, 5 dkg parmezán sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi őrölt
bors, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát héjastól
megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A szójára vizet engedünk, lecsöpögtetjük. A
zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk. A beáztatott, kinyomkodott zsemléket
egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a fűszereket. A szóját, a
gombát és a hagymát az olajon jól megpároljuk, és a masszához adjuk. A
burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 cm-re levágjuk az egyik végét, és a belsejét
kivájjuk. A kivett rész felét összetörve a töltelékhez adjuk. Megtöltjük a
burgonyákat, tetejükre reszelt sajt kúpokat teszünk. Kivajazott tepsiben, forró
sütőben, kb. 20 percig sütjük.