2013. március 22., péntek

Zöldség-kebab



Hozzávalók: 8 db kicsi burgonya, fél cukkíni, 4-8 szem kelbimbó, 4 fej kis hagyma, 2 db kemény paradicsom, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál vaj, ketchup, vegeta és más tetszés szerinti fűszerek.
Elkészítése: A kebabot a szokásos módon készítjük: a pálcikákra (vagy nyársacskákra) sorban felszúrjuk a hozzávalókat. Először egy megtisztított burgonyát, majd egy negyed paradicsomot, ezután a megtisztított hagyma következik, majd egy kocka cukkíni (a héja is rajta maradhat), utána a kelbimbó, a paradicsomkocka és megint burgonya. A teljes füzért megfűszerezzük, olvasztott vajjal megkenjük és grillsütőben, többször megforgatva, kb. 20 percig sütjük. Ketchuppal tálaljuk.