Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg
gomba, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1
evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból
4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval omlett-tésztát keverünk. Megtisztítjuk, és
apróra vágjuk a gombát, a petrezselymet, és a finomra vágott hagymával együtt,
fedő nélkül, a kávéskanál olajon megpároljuk. Egy kanál liszttel megszórjuk, és
1 dl-nyi vízzel felöntjük. Sűrűre főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni.
Teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és az omlettmasszából 4 db omlettet
készítünk úgy, hogy mindkét oldalát megsütjük. Megtöltjük a kihűlt
gombamasszával, és palacsinta formájúra tekerjük össze. A szószhoz: csöpp
olajon rántást készítünk, felengedjük 2 dl vízzel és belekeverjük a
paradicsompürét. Cukrozzuk, sózzuk. A tányérokra szervírozott roládokra melegen
öntjük rá.