Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db
friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2
fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán
át, áztatjuk, majd leszűrjük, és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A
zellert megtisztítjuk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük, és a lencséhez keverjük.
Beletesszük a fokhagymát és az ízesítőket. Puhára főzzük (kb. 15 perc).
Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntjük a tárkonyecetet. Tetszés szerint,
csöppnyi rántással sűríthetjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon
pirosra sütjük. A tányérokba szervírozott levesre szórjuk.