2013. március 23., szombat

Zelleres, savanyú lencseleves



Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evőkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán át, áztatjuk, majd leszűrjük, és másfélszer annyi vízben feltesszük főni. A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük, és a lencséhez keverjük. Beletesszük a fokhagymát és az ízesítőket. Puhára főzzük (kb. 15 perc). Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntjük a tárkonyecetet. Tetszés szerint, csöppnyi rántással sűríthetjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon pirosra sütjük. A tányérokba szervírozott levesre szórjuk.