Hozzávalók: fél kg bab, 1 kg
burgonya, 1 db babérlevél, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 2 evőkanál liszt, 1
evőkanál olaj, késhegynyi pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át
vízben áztatjuk, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, félbe vágjuk és így
karikázzuk fel. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és az olajon a
babbal és burgonyával megpároljuk. Beletesszük a felvágott fokhagymát,
megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd felöntjük kb. fél liter vízzel.
Ízesítjük, és a babérlevéllel addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. (Nem baj,
ha a burgonya kicsit összetörik.) Tejföllel tálaljuk.