Hozzávalók: 1,4 kg friss
zöldborsó, 2 dkg cukor, 12 dkg majonéz, 1 db citrom, 1 g fehér bors, 1 dl
tejszín, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1/2 db fejes saláta, só
Elkészítése: A friss, zsenge
zöldborsót kibontjuk, megmossuk és sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük.
Saját levében kihűtjük, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A majonézt
keverőtálba tesszük, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, cukorral, sóval
ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és habverővel simára keverjük. Az így
elkészített öntetbe belekeverjük a zöldborsót, és a finomra vágott
zöldpetrezselymet. Jól lehűtve, salátalevelekre felhalmozva tálaljuk és
zöldségekkel ízlésesen díszíthetjük.