2013. március 20., szerda

Borsos, szójacsírás ragu



Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pohár joghurt, 1 db natúr szójacsíra-konzerv, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10 órán át, áztatjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon leszűrt szójakockával megpirítjuk. Fedőt helyezünk rá, és puhára pároljuk. Eközben a joghurtot simára keverjük a liszttel, a mustárral, a borssal, a sóval és a vegetával, majd a megpuhult szójához adjuk. Ekkor keverjük bele a szójacsírát és összefőzzük vele.