Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg
gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1
kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A tököt meghámozzuk,
hosszában kettévágjuk, és a magvát kivájjuk. A húsából is leszedünk kb. 1
cm-nyit és ezt egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A gombát és a hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon mindkettőt megpároljuk. A zsemlét
vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Mindezt összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a
reszelt sajtot, a fűszereket, és megtöltjük vele a tököt. A tetejét ráhelyezzük
és közepes lángon, kivajazott tepsiben kb. fél órát sütjük. Hagyjuk egy kicsit
kihűlni, szeletelve tálaljuk.