Hozzávalók: fél kg friss vagy egy
csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár
tejszín, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1
evőkanál só.
Elkészítése: A brokkolit sós
vízben puhára főzzük, majd szűrőkanálba tesszük és hagyjuk lecsöpögni. A
tojássárgáját kikeverjük liszttel és 1 evőkanálnyi tejszínnel, majd a maradék
tejszínt lassú tűzön felfőzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert
tojást, és sűrűre főzzük vele. Hagyjuk teljesen kihűlni (végül hűtőbe is
betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítőket, majd az egészen
apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük. Jól átforgatjuk vele.