2013. március 19., kedd

Brokkoli krémöntettel



Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.
Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szűrőkanálba tesszük és hagyjuk lecsöpögni. A tojássárgáját kikeverjük liszttel és 1 evőkanálnyi tejszínnel, majd a maradék tejszínt lassú tűzön felfőzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert tojást, és sűrűre főzzük vele. Hagyjuk teljesen kihűlni (végül hűtőbe is betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítőket, majd az egészen apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük. Jól átforgatjuk vele.