Hozzávalók: 1 csésze rizs, 20 dkg
friss vagy 1/2 csomag mirelit zöldborsó, 3 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, a
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. 1 teáskanál curry, 1 teáskanál só,
vegeta, késhegynyi őrölt bors, a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A rizst puhára
főzzük, a zöldborsót kevés vízben megpároljuk. Leszűrjük és összekeverjük a
curryvel, sóval, borssal, vegetával. A palacsintatésztához a tojásokat
felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel, sózzuk. Palacsintákat sütünk,
majd megtöltjük őket a rizses masszával. Összetekerjük, a végeit begyűrjük és
bepanírozzuk. Forró olajban mindkét oldalát barnára sütjük. Majonézes salátával
tálaljuk.