Hozzávalók: 2 közepes padlizsán,
5 ek. olaj, 2 gerezd tört fokhagyma, 2 dl joghurt, 1 zöldpaprika, só, őrölt
bors, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve
A padlizsánt műanyag késsel
meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Három ek.
olajban, egy kevés sóval addig pároljuk, amíg meg nem puhult (szétesnie nem
szabad!), majd kihűtjük. Simára keverjük a citromlevet a maradék olajjal, a
joghurttal, a fokhagymával, sóval, borssal meg a finomra vágott
petrezselyemmel, és a kicsumázott, nagyon apróra vágott zöldpaprikával
ízesítjük. Ezzel a mártással keverjük össze a párolt padlizsánt, és legalább
fél napra jégbe hűtjük.