Hozzávalók: 8-10 sós kifli, 15
dkg gomba, fél pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej
hagyma, 1 kávéskanál olaj, 10 dkg trappista, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi
pirospaprika, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A kifliket hosszában
kettévágjuk, belüket kiszedjük. A gombát megtisztítjuk, felvágjuk. A hagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk és a gombával az olajon megpároljuk. Megszórjuk a
liszttel, és a pirospaprikával, majd fél dl vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket. A lének egészen sűrűnek kell lennie.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd megtöltjük vele a kifliket, ráhelyezzük a
kiflik másik (szintén kibelezett) felét és kivajazott tepsibe tesszük őket.
Megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Salátával vagy
ketchuppal tálalhatjuk.