Hozzávalók: 8-10 db
kelkáposztalevél, 1 doboz konzerv kukorica, fél csésze rizs, 1 db tojás, a
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, késhegynyi őrölt bors, 1 kávéskanál
curry, 1 teáskanál só, a sütéshez: olaj, vegeta.
Elkészítése: A kellevelekről
levágjuk a kemény szárrészeket, majd lobogó sós vízzel leforrázzuk őket. A
rizst puhára főzzük, és összekeverjük a leszűrt kukoricával. Belekeverjük a
tojást és az ízesítőket. Megtöltjük a masszával a kelleveleket (ahogy a
palacsintát szoktuk, de a végeit begyűrjük) és bepanírozzuk őket. Bő olajban,
közepes lángon, mindkét oldalát barnára sütjük. Salátával vagy burgonya
krokettel, tartármártással tálaljuk.