2013. március 20., szerda

Hamis székelykáposzta



Hozzávalók: 3/4 kg hordós káposzta, 1 csomag szójakocka, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál vaj, csipetnyi morzsolt majoránna, vegeta.
Elkészítése: A káposztát átmossuk, összevágjuk. A szóját 10 órán át vegetás vízben áztatjuk, majd leszűrjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajon megpároljuk a szóját a hagymával, rátesszük a fokhagymát, felengedjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, és puhára főzzük. Ez alatt a vajon megpároljuk a káposztát a majoránnával és csipetnyi sóval. Elkeverjük a lisztet a tejfölben, kis vízzel hígítjuk, és a káposztára öntjük. Összefőzzük vele. A megfőtt szóját a káposztához keverjük.