Hozzávalók: 1 nagy padlizsán, 1
zöld chili paprika vékony karikákra vágva, 2 dkg friss gyömbér apróra vágva, 2
ek ghí v. olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2,5 dl joghurt, fél kk őrölt
kurkuma, fél kk őrölt kömény, só
A padlizsánt 1 cm vastag
szeletekre vágjuk, megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. A chilipaprikát a
gyömbérrel együtt mozsárban megtörjük. Alaposan leöblítjük a
padlizsánszeleteket, jól lecsepegtetjük és rátesszük a chili - gyömbér
keveréket. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és a padlizsánszeletek
mindkét oldalát 1-2 percen át sütjük. Ügyeljünk arra, hogy nem barnuljanak meg.
Konyhai papírtörlőre szedve jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a fokhagymát, a
joghurtot és a fűszereket, megsózzuk. Egy tálba tesszük, és a tetején
elrendezzük a padlizsánszeleteket. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.