Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg
juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt
vagy trappista sajt, só, csipet őrölt bors, 1 teáskanál vaj.
Elkészítése: A burgonyát
megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot
meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk, és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi
alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget
megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a
hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint
burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és
forró sütőben, kb. fél órán át, sütjük. Fejes salátával tálaljuk.