Hozzávalók: 1 csomag szójakocka,
2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsompüré-konzerv, késhegynyi
pirospaprika, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi
cukor, vegeta.
Elkészítése: A szójakockát 10
órán át, áztatjuk vegetás vízben. A hagymát kockákra vágjuk, a szóját
leszűrjük, és az olajra téve együtt pároljuk, kb. 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a
finomra metélt fokhagymát és rászórjuk a lisztet. Jól átforgatjuk, majd
megszórjuk a pirospaprikával és beletesszük az ízesítőket. Felengedjük annyi
vízzel, hogy épp ellepje, belekeverjük a paradicsompürét (tetszés szerint
friss, apróra vágott paradicsomot is használhatunk) és puhára főzzük (kb. 10
perc).