Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara,
30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál
vaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: 1 l forrásban lévő
vízben, folytonos keverés mellett csomómentesre főzzük a kukoricadarát, majd
belekeverjük a vegetát és sózzuk. Fedő alatt pihentetjük. A hagymát
felkarikázzuk, és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel és kevés sóval
habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a puliszka
egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor alakíthatatlanná válik), erre
tesszük a juhtúrós massza felét, majd a hagyma felét. Újra puliszka következik,
erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott
vajat csurgatunk. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük, amíg aranysárga nem
lesz.