Hozzávalók: fél kg friss vagy egy
csomag mirelit zöldbab, 10 dkg gomba, 3 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 1 fej
hagyma, 3 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, kevés zsemlemorzsa, 1
kávéskanál
curry, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A zöldbab végeit
lecsípjük, majd sós vízben puhára pároljuk és leszűrjük. A vajat megolvasztjuk
és elkeverjük benne a tojássárgákat a liszttel, majd a tejjel simára keverjük.
A hagymát lereszeljük és csöppnyi vajon megpároljuk a megtisztított és csíkokra
vágott gombával. Összekeverjük a hozzávalókat, ízesítjük. A petrezselymet
apróra metéljük és hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan
a masszához adagoljuk. Egy őzgerincformát, vagy más tűzálló tálat kivajazunk,
morzsával beszórjuk, és a masszát beletöltjük. Meleg sütőben, kb. fél órát
sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk egy tálra. Tejföllel díszítjük és tálaljuk.