Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1
csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál
só, 2 evőkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle
felkockázva, vegeta.
Elkészítése: A tököt
megtisztítjuk, magvas belsejét kivájjuk. A sárgarépát megtisztítjuk,
felkockázzuk, és kb. másfél liter vízben odatesszük főni, a tökkel együtt.
Beletesszük az ízesítőket, a kapor kivételével. Közben tejfölt kikeverjük a
liszttel, és kevés vízzel felengedjük. Ahogy a zöldségek megfőttek, a habarást
belekeverjük, átforraljuk és összeturmixoljuk. Apróra vágjuk a kaprot, a vajon
kicsit megpirítjuk, majd az egészet a levesbe keverjük, és még 1-2 percig
főzzük. A kenyér vagy zsemlekockákat a vajon jól megpirítjuk, és a tányérokba
szervírozott levesre szórjuk. Azonnal fogyasztjuk.