Hozzávalók: 2 db közepes
sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 db kicsi zeller, 1 db kisebb karfiol, 2
db burgonya, 3 db közepes savanyú uborka, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
tárkony, bors, só, 2 evőkanál olaj, citromlé, metélőhagyma, 1 pohár kefir.
Elkészítés: A zöldségeket vágjuk
egyforma darabokra (a karfiolt szedjük rózsáira), majd kevés vegetás vízben
pároljuk puhára. Adjuk hozzá az apróra vágott savanyú uborkát, a
zöldpetrezselymet, a tárkonyt és a metélőhagymát. Az egészet borsozzuk, olajjal
meglocsoljuk, összekeverjük. A kefirbe keverjük a citrom levét, s öntsük a
salátára. A tetejét díszítsük petrezselyemzölddel, snidlinggel vagy bármilyen
zöldsaláta levelével.