2013. március 20., szerda

Kelbimbófőzelék, gombával



Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, vegeta.
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Ízesítjük. Fedő alatt, rövid ideig pároljuk, majd kb. 3 dl vízzel felöntjük és megfőzzük. Eközben kikeverjük a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítjuk. Ahogy a burgonya megfőtt, hozzáadjuk a tejfölös masszát, és összefőzzük vele.