2013. március 20., szerda

Keleti szárazbab-főzelék



Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi őrölt bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át, áztatjuk vízben, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a babbal, a karikára vágott hagymával, a babérlevéllel, a fokhagymával és az ízesítőkkel együtt odatesszük főni, kb. félliternyi vízben. A kígyóuborkát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A babot addig főzzük, míg a burgonya szét nem fő benne, ekkor beletesszük az uborkát és a joghurtot, és átforrósítjuk.